Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Amerikaans wijnpakket

Amerikaans wijnpakket

Wijn uit de Verenigde Staten

Amerika is een relatief jong wijnland, maar het ideale klimaat en stralende zon zorgen voor heerlijke wijnen, barstensvol fruit en tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De beste Amerikaanse wijnen komen uit Californië, de ‘Golden State’ van de Verenigde Staten. Californië is verreweg de belangrijkste wijnstaat van de Verenigde Staten. De staat is na Italië, Frankrijk en Spanje de 4e wijnproducent ter wereld. Er zijn meer dan 1.600 winery’s actief. Hun totale oppervlakte aan wijngaarden bedraagt ruim 200.000 hectare. Hierop worden er meer dan 60 verschillende druivenrassen verbouwd. Naast Californië zijn er meer staten waar op serieuze schaal wijn wordt verbouwd, zoals Washington State, Oregon en Long Island, maar 'Amerikaanse wijn' komt toch voornamelijk uit Californië.

Druivenrassen

De meest aangeplante witte druif in Californië is de chardonnay. Veel Californische Chardonnays zijn houtgerijpt en hebben rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik, met boterige en eikenhouttonen. De laatste jaren worden er ook wel frissere Chardonnays gemaakt met weinig of geen houtrijping. In het verleden wilde men nog weleens ten ondergaan aan het gebruik van (teveel) nieuw eikenhout. In de loop der jaren echter hebben de Californische wijnmakers zich leren inhouden en zijn de wijnen steeds meer verfijnd. De typisch Californische zinfandel is het meest bijzondere blauwe druivenras. De druif werd in Californië voor het eerst aangeplant in 1850 en is verwant met de Italiaanse primitivo-druif. Het is een enorm veelzijdige druif waar niet alleen stevige rode wijnen, maar ook rosé en zelfs zoete witte wijnen van gemaakt worden.

Een persoonlijke touch bij uw Amerikaanse wijnpakket

Wilt u uw  Amerikaanse wijnpakket een persoonlijke touch geven, laat dan een GRATIS kaartje mee sturen met een persoonlijke groet en/of felicitatie, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag, een jubileum of een nieuwe baan.  U geeft eenvoudig online uw tekst door en wij sturen een leuk kaartje met uw  Amerikaanse wijnpakket mee. Een kaartje geeft uw Amerikaanse wijnpakket een persoonlijke touch!

De service rond uw Amerikaanse wijnpakket

Uw Amerikaanse wijnpakket bezorgen wij door heel Nederland en bij bestellingen boven € 150,- bezorgen wij gratis. Bestellingen op werkdagen voor 16.00 uur worden de volgende dag voor u bezorgd. Er zijn van die maanden dat u de ene na de andere gelegenheid heeft waar u Amerikaans wijnpakket wilt geven. U kunt in één keer de gewenste wijnpakketten en bezorgdata aan ons doorgeven. Op precies de juiste dag worden uw wijnpakketten dan bij uw familie, vrienden of relaties afgegeven.

Naar boven