Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

>Cava pakketten

Cava - Spaanse mousserende wijn

Wijnen met de kwaliteitsaanduiding ”Cava” bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen: Xarello, Macabeo en Parellada, volgens de methode van de tweede gisting van minstens negen maanden op de fles. Deze methode is te vergelijken met de méthode champenoise. Om die reden wordt Cava wel eens "Spaanse Champagne" genoemd, maar dit is wijnkundig gezien fout, aangezien enkel mousserende wijn afkomstig uit de Champagnestreek de naam Champagne mag dragen.

Dankzij de doorgisting op fles is de Spaanse Cava niet te vergelijken met andere mousserende wijnen, waar vaak bubbeltjes aan worden toegevoegd. De prijs/kwaliteit verhouding is voor de Cava wijnen echter een heel stuk gunstiger.

Een echte Cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen. Freixenet Cava is een Spaanse mousserende wijn. Freixenet is gevestigd in Sant Sadurní d'Anoia in Catalonië. Freixenet is één van de grootste cava-producenten, met wereldwijd vestigingen. Ook de Freixenet cava's worden hoofdzakelijk gemaakt uit Macabeo, Parellada, Xarel-lo- en ook Chardonnay-druiven.

 

Cava pakketten

Naar boven