Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Chileens wijnpakket

Chileens wijnpakket

Chileens wijnpakket

Op deze pagina vindt u een mooi assortiment Chileense Wijnpakketten. De in deze wijnpakketten verwerkte wijnen zijn gemaakt van de bekende Chileense druivensoorten Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Carmenère en Sauvignon Blanc. Deze wijnpakketten uit Chili zijn zeer geschikt om cadeau te geven aan familie, vrienden of zakenrelaties.

Geschiedenis van Chili als wijnland

Een echt 'nieuw' land is Chili eigenlijk helemaal niet. Al in de 16e eeuw planten de Spanjaarden er de pais druif aan. Eind 19e eeuw exporteerde Chili zelfs op vrij grote schaal wijn naar het door phylloxera zwaar getroffen Europa. De stijl van die Chileense wijn was in hoge mate geïnspireerd door de Bordeaux wijnen. Rood dus, en gemaakt van druiven als Cabernet Sauvignon en de sinds kort weer herontdekte Carmenère. Het succes was alleen van korte duur en het grootste deel van de 20e eeuw produceerde Chili ruwe, oxidatieve wijnen voor de weinig kritische lokale bevolking. Het enorme kwaliteitspotentieel werd nauwelijks benut, maar dat is inmiddels wel anders.

Klimaat & bodem van Chili als wijnland

De condities voor wijnbouw zijn in Chili bijzonder gunstig. Een droog klimaat met veel zonlicht. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de stofwisseling in de planten, het zorgt er ook voor dat plantenziekten nauwelijks voorkomen. Ook de beruchte phylloxera, de druifluis die in Europa bijna alle wijngaarden verwoestte, heeft hier nooit enige schade aangericht. Druiven planten worden daarom niet geënt op onderstokken. Voor het maken van de wijnen betekent dit dat weinig bestrijdingsmiddelen nodig zijn, waardoor biologisch wijn maken mogelijk is.

Een persoonlijke touch bij uw Chileense wijnpakket

Wilt u uw Chileense wijnpakket een persoonlijke touch geven, laat dan een GRATIS kaartje mee sturen met een persoonlijke groet en/of felicitatie, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag, een jubileum of een nieuwe baan.  U geeft eenvoudig online uw tekst door en wij sturen een leuk kaartje met uw wijnpakket mee. Een kaartje geeft uw Chileense wijnpakket een persoonlijke touch!

De service rond uw Chileense wijnpakket

Uw Chileense wijnpakket bezorgen wij door heel Nederland en bij bestellingen boven € 150,- bezorgen wij gratis. Bestellingen op werkdagen voor 16.00 uur worden de volgende dag voor u bezorgd. Er zijn van die maanden dat u de ene na de andere gelegenheid heeft waar u wijnpakketten wilt geven. U kunt in één keer de gewenste wijnpakketten en bezorgdata aan ons doorgeven. Op precies de juiste dag worden uw wijnpakketten dan bij uw familie, vrienden of relaties afgegeven.

 
Naar boven