Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Flesje wijn & geluk

Flesje wijn & geluk

13-02-2013

Flesje wijn & geluk

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland blijkt dat stelletjes die minstens één keer per week samen een flesje wijn drinken, meer kans hebben op een gelukkig huwelijk. Meer dan 1500 paren werden ondervraagd over hun relatie en hun drinkgewoonten.

Er lijkt een duidelijk verband te zijn tussen de kans dat een paar gelukkig wordt en een gezellig samenzijn als paar alleen, of, als paar met vrienden. De respondenten in het onderzoek die aangaven regelmatig een glaasje wijn te drinken met hun partner omschreven hun relatie als gelukkig (91%). Het gaat hierbij om matige drinkers, die minstens één keer per week samen tijd door brachten met een flesje wijn en genoten van elkaars gezelschap.

Opvallend was dat vrouwen vier keer meer kans maken om gelukkig te zijn, als ze minstens één keer per week met hun partner een fles wijn opentrekken om samen een glaasje te drinken, dan wanneer ze dat nooit doen. Mannen maakten drie keer zoveel kans op gelukkig zijn.

Te veel alcohol in een relatie is echter ook niet goed. Het geluk nam het snelst af bij stellen waarvan één een zware drinker is en de ander niet drinkt. Het paar waarvan beide partners evenveel alcohol drinken is het gelukkigst.

Bron: wijnblogger.nl

Naar boven