Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Rode wijn en groene thee verstoren ontwikkeling...

Rode wijn en groene thee verstoren ontwikkeling Alzheimer

29-03-2013

Rode wijn en groene thee verstoren ontwikkeling Alzheimer

De natuurlijke chemische stoffen uit rode wijn en groene thee lijken een belangrijke stap bij het ontstaan van Alzheimer te verstoren. Tot deze conclusie komen onderzoekers van de University of Leeds.

Zij ontdekten een proces waarbij schadelijke klompen eiwit zich hechten aan hersencellen, waardoor deze hersencellen afsterven. Met behulp van extracten uit rode wijn en groene thee, EGCG en resveratrol, konden de wetenschappers dit proces onderbreken. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry.

Alzheimer geen natuurlijk onderdeel van het ouderdomsproces

"Ons onderzoek is een belangrijke stap in het begrijpen van de oorzaak en ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer", vertelt onderzoeker Nigel Hooper. "Het is een misvatting dat Alzheimer een natuurlijk onderdeel is van het ouder worden. Het is een ziekte en uiteindelijk zullen we Alzheimer kunnen genezen. Hopelijk krijgen we steeds meer inzicht en kunnen we geneesmiddelen ontwikkelen."

Bronnen: Science Daily, Gezondheidsnet

Naar boven