Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Verkoop champagne in Nederland spuit omhoog

Verkoop champagne in Nederland spuit omhoog

08-09-2009

Het blijft goed gaan met de verkoop van champagne in Nederland. Vorig jaar werden uit Frankrijk bijna 3 miljoen flessen geïmporteerd. Ten opzichte van 2002 is dat een stijging van 16 procent. Toen werden ruim 2,5 miljoen flessen geïmporteerd.

Aanvankelijk leek het in de maanden oktober en november erg slecht te gaan met de verkoop van het feestelijke drankje in Nederland. Volgens de woordvoerster van het Champagne Informatiecentrum is de sfeer in Nederland daar van invloed op geweest.

‘Een grote vakbondsdemonstratie in Amsterdam en de moord op Van Gogh brachten niet de sfeer waarin je nu eens een fles champagne opentrekt. We kwamen die maanden zelfs op de elfde plaats te staan van de lijst met champagne importerende landen. Meestal staan we op de achtste plaats.’

Uiteindelijk bleek de verkoop in de maanden daarvoor en in december goed genoeg om toch weer een relatief forse stijging te laten zien. De populariteit van champagne is volgens de woordvoerster mede zo groot omdat er überhaupt meer belangstelling is voor wijn.

Bovendien lift de champagne mee in de toenemende interesse bij mensen voor wijncursussen en wijnproeverijen, sterrenrestaurants en koken in het algemeen. Van alle champagne wordt ruim 40 procent geëxporteerd.

Bron: Misset Horeca

Naar boven