Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Wijnmuseum Toscane

Wijnmuseum Toscane

12-07-2017

Wijnmuseum Toscane

Toscane

Een vakantie in Italië kan niet zonder een goed glas wijn. Helemaal niet als je in Toscane zit. In die streek is het levensgenieten immers zo ongeveer uitgevonden. Een vakantie die volledig in het teken staat van wijn klinkt dan ook bijna te mooi om waar te zijn...

World Wine Town

Toch is in het plaatsje Bolgheri aan de Toscaanse kust een resort geopend waar die droom werkelijkheid wordt en 'World Wine Town' is het Italiaanse antwoord op het Franse wijnpretpark in Bordeaux.

In juni van dit jaar opende het resort de deuren in het onlangs opgeknapte Casone Ugolino: een boerderij op de wijngaard die ooit in het bezit was van de vooraanstaande wijnmakersfamilie Della Gherardesca.

Aan de rand van de wijngaard vind je het museum waar je kennis over de wijnregio wordt bijgespijkerd door middel van hologrammen van bekende Italiaanse wijnmakers.

De boerderij zelf is onder handen genomen door de Oscarwinnende productie-ontwerper Dante Ferretti en dat resulteert in een overdaad aan flessen en druiventrossen.

Restaurants

Bij het toegangskaartje van slechts 8 euro zit een proeverij, maar voor een klein bedrag erbovenop kun je van alle wijnen slurpen die het gebied te bieden heeft. Logischerwijs krijg je trek van al dat gewijn en daarom vind je ook meerdere restaurants in het resort.

'World Wine Town' is iedere dag geopend van 11 tot 20, behalve op maandag.

 

Naar boven