Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

La Gioiosa - Bianco Frizzante

1-vaks Prosecco pakket: La Gioiosa - Bianco Frizzante

1-vaks prosecco pakketLa Gioiosa - Bianco Frizzante

Dit 1-vaks Prosecco pakket: La Gioiosa - Bianco Frizzante is een halfmousserende wijn met een frisse geur van citrusfruit en appel en een helder lichtgele kleur. De wijn heeft een weelderig zachte smaak en een fris zuurtje. Door de beperkte hoeveelheid "mousse" is deze wijn zeer toegankelijk en makkelijk te drinken.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 12,95incl. BTW

Kenmerken van de prosecco

Wijnsoort: Half mousserende wijn
Druivensoort: Prosecco en andere locale varianten
Karakter: fijne mousse, aromatisch, daarna proeft men rijp geel fruit en tonen van amandelbloesem. In de neus vindt men bloesem en steenfruit met een lichte gisttoon.
Serveren: Deze lichte mousse met een frisse stijl is een bijzonder plezierig aperitief en ook geschikt bij salades, vis, gevogelte, wit vlees en schelp- en schaaldieren. Zo jong mogelijk drinken en gekoeld serveren op ongeveer 6 - 8°C.

Over de wijnstreek

Italië is een wijnland bij uitstek, van het hoge noorden tot in het diepe zuiden. De Dolomieten maken geologisch gezien deel uit van de Zuidelijke Alpen. Naast prachtige natuur, bergen en rivieren treft men hier ook op uitgebreide schaal wijnbouw aan. De hellingen van de bergen lenen zich hier uitstekend voor. De wijn is als Frizzante gemaakt. Frizzante geeft aan dat de wijn half mousserend is.

Over het wijnhuis La Gioiosa 

Het familiebedrijf werd in 1971 opgericht door de familie Moretti. Dino Moretti, het hoofd heeft het bedrijf gespecialiseerd in de productie van Prosecco en mousserende wijn in 1974. Sinds 1979, wordt La Gioiosa geleid door zijn zoon Giancarlo. La Gioiosa is een van de toonaangevende wijnhuizen en uitgerust met de nieuwste technologie.

 
 
Naar boven