Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Chardonnay & Malbec - Finca Flichman

2-vaks wijnpakket: Chardonnay & Malbec - Finca Flichman

2-vaks wijnpakketChardonnay & Malbec - Finca Flichman

In dit gecombineerde wijnpakket hebben we een tweetal bijzondere Argentijnse wijnen gecombineerd. Een mooie zachte Chardonnay en een robuuste Malbec. Deze laatste is hét paradepaardje van het land maar vindt zijn oorsprong in de Franse Bordeaux.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 19,75incl. BTW

De producent van deze wijnen ( Finca Flichman ) werd ooit benoemd door wijngoeroe Robert Parker als: "Probably Argentina's finest winery". Dit wijn kado is dan ook een echte aanrader om als kado te overhandigen.

Kenmerken van de witte wijn

Druivensoort: 100% Chardonnay. De chardonnay druif is een druif die over de hele wereld voorkomt; Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika, Argentinië etc. Het is een witte druif, zeer geschikt voor vinificatie en rijping op hout. De Chardonnay druif geeft stevige, volle wijn met karakter.
Karakter: Lichtgeel van kleur met een groene tint, zuiver in de neus met aroma's van banaan, appel en ananas. De wijn is vol van smaak met behoud van frisheid en fruit. In de finale zachte houttonen.
Serveren: Gekoeld op ongeveer 8°C, bij vis, pastagerechten, lichte kaassoorten en kip.

Kenmerken van de rode wijn

Druivensoort: 100% Malbec
Karakter: Een intense kersenrode kleur. In de geur warm, zwoel fruit met veel kruidige tonen. De smaak is vlezig, krachtig, haast zoetig. De afdronk is heerlijk.
Serveren: Op ongeveer 18°C, het is aan te raden deze wijn van tevoren te decanteren. Ideaal bij rood vlees, lamskoteletten of bij kaas. Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

 
 
Naar boven