Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Wijnpakketten Australië

Geschiedenis van Australische wijnen

Eind 18e eeuw kwamen met de eerste kolonisten de eerste druivenstokken naar Australië. Met betere aanplant van druivenrassen en moderne vinificatie-methoden werd de wijnbouw begin jaren '60 van de vorige eeuw tot ontwikkeling gebracht. Pioniers van de wijnbouw waren vooral Zwitsers met name het gebied rondom Melbourne en Duitsers in de gebieden nabij Adelaide.

Australië toonaangevend wijnproducent

Inmiddels is Australië een van de toonaangevende wijnproducenten van dit moment. Weinig landen hebben hun export in de afgelopen jaren zo explosief zien groeien en weinig landen hebben ook zo'n spectaculaire uitbreiding van hun wijngaarden gezien als Australië. Toch is het beeld van Australië in Europa enigszins vertekend, omdat een paar grote bedrijven de exportmarkt domineren. Van de wijnen die de ruim 1000 individuele producenten op de markt brengen, krijgt het buitenland slechts een fractie te zien. In Australië maakt men vele soorten wijn. Aanvankelijk eenvoudige tafel- en zoete dessertwijnen. De laatste decennia steeds meer kwaliteitswijnen. Er worden wijnen verkocht onder de namen Chablis, Port, Sherry en Champagne. Slechts duidend op een zeker (richting van) karakter van de wijn. Wijnen die overigens niet met deze naam op de Europese markt mogen komen vanwege beschermde herkomstbenamingen zoals bijvoorbeeld in Frankrijk.

Australische wijnpakketten vanaf € 12,50

Bij Wijnpakketten-Kopen.nl vindt u een mooi assortiment met Australische wijnpakketten. Bij ons vindt u uiteraard alleen lekkere en zeer bekende wijnen uit Australië. Een deel van onderstaande wijnpakketten bevatten blends van bijvoorbeeld de Shiraz, Cabernet, of Chardonnay druif.

 
Naar boven