Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

La Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain'

1-vaks wijnpakket: La Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain'

1-vaks wijnpakketLa Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain'

Deze heerlijke Chablis is een erg populair wijnpakket. La Chablisienne - Chablis 1er Cru 'Montmain' is een klassieke Chablis met een rijke smaak en goede balans tussen mineraliteit en rijpheid.

Voeg een kaartje toe aan uw kado

Karakters ( ±200 aanbevolen ): 200
€ 28,95incl. BTW

La Chablisienne is niet alleen één van Frankrijks allerbeste coöperaties, het is ook hét visitekaartje voor de wijnen uit Chablis en omgeving.

Kenmerken van de wijn

Druivensoort: 100 % Chardonnay
Karakter: Heldere gele kleur met groene zweem. Fijne neus met mineraliteit, geel fruit en een lichte vanille toon. Rijke smaak, goede balans tussen mineraliteit en rijpheid. Veel wit fruit, bloemen en een beetje vanille. Lange, verfijnde afdronk.
Over deze klassieke Chablis: Hoewel La Chablisienne vandaag de dag een van de meest succesvolle en toonaangevende bedrijven in heel Frankrijk is, werd het bedrijf uit pure armoede geboren, toen in 1923 een groep van 180 kleine boeren zich aaneensloot tot een coöperatie. In 1947 kwam een fusie met een andere coöperatie in Chablis tot stand. Vandaag de dag telt La Chablisienne 300 leden met 1130 hectare wijngaarden. Parels in de kroon zijn de zes Grands Crus, met daarnaast ook nog eens ruim 30 Premiers Crus.

 
 
Naar boven