Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

Zuid-Afrikaans wijnpakket

Zuid-Afrikaans wijnpakket

Bij Wijnpakketten-Kopen.nl vindt u een mooi assortiment met Zuid-Afrikaanse wijnpakketten. Bij ons vindt u uiteraard alleen lekkere en zeer bekende wijnen uit Zuid-Afrika. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Pinotage, Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon of Chardonnay wijnpakketten.

Geschiedenis van Zuid Afrika als wijnland

Een handelspost leidde tot een bloeiende wijnindustrie en uiteindelijk zelfs tot de geboorte van een natie. Jan van Riebeeck, de eerste gouverneur van Kaap de Goede Hoop, plantte er in 1655 de eerste wijnstokken en op 2 februari 1659 werd de eerste wijn gemaakt van Kaapse druiven. Dit was aanleiding tot het aanplanten van wijnstokken op grotere schaal op Roschheuvel, nu beter bekend als Bishopscourt, Wynberg. Hoewel de boeren aanvankelijk zeer terughoudend waren, gingen ze op aandringen van Van Riebeeck uiteindelijk toch druiven kweken. De eerste jaren verliep het verbouwen van druiven moeizaam, vooral vanwege hun onkunde op dit gebied. Hier kwam verandering in toen Simon van der Stel, Van Riebeecks opvolger, in 1679 arriveerde. Van der Stel was niet alleen een enthousiast, maar ook een kundig wijnmaker. Hij legde een wijngaard aan op zijn boerderij in Constantia en slaagde er meteen in goede wijn te maken.

Klimaat & bodem van Zuid Afrika als wijnland

De Westelijke Kaapprovincie heeft een voor Afrikaanse verhoudingen opvallend mild klimaat. Weliswaar met veel zon, maar nooit verschroeiend warm. Dat komt omdat zowel de Atlantische als de Indische Oceaan verkoelend werken. Hoe dichter bij de kust, des te groter dit effect. Alle gebieden voor kwaliteitswijnen liggen daarom op korte afstand van de oceanen, in een boog rond Kaapstad. Irrigatie is in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden geen regel, maar wel een gangbaar verschijnsel, Met name hoog gelegen, koele mountain vineyards vormen de uitzondering op de regel. In geologisch opzicht is de Kaap bijzonder gevarieerd, zij het niet overal even ideaal voor wijnbouw. Om toch goede wijnen - lees: wijnen met een goede zuurgraad - te kunnen produceren moet men de bodem vaak een handje helpen door kalk aan te brengen.

Een persoonlijke touch bij uw Zuid-Afrikaanse wijnpakket

Wilt u uw Zuid-Afrikaanse wijnpakket een persoonlijke touch geven, laat dan een GRATIS kaartje mee sturen met een persoonlijke groet en/of felicitatie, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag, een jubileum of een nieuwe baan.  U geeft eenvoudig online uw tekst door en wij sturen een leuk kaartje met uw Zuid-Afrikaanse wijnpakket mee. Een kaartje geeft uw wijnpakket een persoonlijke touch!

De service rond uw wijnpakket uit Zuid-Afrika

Uw Zuid-Afrikaanse wijnpakket bezorgen wij door heel Nederland en bij bestellingen boven € 150,- bezorgen wij gratis. Bestellingen op werkdagen voor 16.00 uur worden de volgende dag voor u bezorgd. Er zijn van die maanden dat u de ene na de andere gelegenheid heeft waar u wijnpakketten wilt geven. U kunt in één keer de gewenste wijnpakketten en bezorgdata aan ons doorgeven. Op precies de juiste dag worden uw wijnpakketten dan bij uw familie, vrienden of relaties afgegeven.

 
Naar boven