Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

>Alcoholvrije wijnpakketten

Alcoholvrije wijn? Dat is toch gewoon druivensap?

Een veelgehoorde opmerking, maar dat alcoholvrije wijn slechts bestaat uit druiven of gewoon een vruchtensapje is, is niet juist. De alcoholvrije wijnen van Wijnpakketten-kopen.nl worden verkregen door het de-alcoholiseren van zorgvuldig geselecteerde alcoholhoudende wijnen. Oftewel, het is echte wijn waar de producent achteraf de alcohol uit verwijderd heeft. Ondanks het feit dat de alcohol in onze wijnen ontbreekt doet de smaak nauwelijks onder voor de oorspronkelijke smaak van de wijn. Een zeer goed alternatief dus wanneer u (tijdelijk) geen alcoholhoudende wijn mag of wilt drinken.

Het proces van de-alcoholiseren van de wijn

Er zijn verschillende manieren om alcohol uit de wijn te halen. Al in 1908 patenteerde een Duitse wijnproducent een manier om alcohol aan wijn te onttrekken. Deze techniek is sindsdien sterk geëvolueerd tot een hightech destillatie proces waarbij de wijnen onder vacuüm tot maximaal 28°C worden verwarmd. Tijdens dit proces worden de alcohol en de andere aroma-houdende bestanddelen van de wijn van elkaar gescheiden. Dit proces wordt drie keer herhaald. Na de derde keer blijft er maximaal 0,5% alcohol in de wijn zitten. Dit is een Europees wettelijk maximum om een drank alcoholvrij te mogen noemen. Alcoholvrije wijnen hebben inmiddels al een hele geschiedenis achter de rug en vormen een steeds groter deel van de omzet in de internationale wijnmarkt.

Wanneer drink je alcoholvrij?

We drinken graag een goed glas (alcoholhoudende) wijn. Maar dat we alcohol met mate moeten drinken, weten we inmiddels allemaal wel. Alcoholvrije wijn is ideaal als je even geen alcohol willen drinken, bijvoorbeeld als je zwanger bent of medicijnen gebruikt, op een babyshower of kraamfeest, als je familieleden hebt die niet drinken of als je de BOB bent en je hoofd erbij wilt houden, maar ook natuurlijk tijdens een zakendiner. Het is fijn om op welk feestje of waar je ook bent, niet verplicht aan de frisdrank te moeten. Schenk de alcoholvrije wijn wel in in mooie glazen, dat geeft een feest een extra chique accent!

Alcoholvrije wijnpakketten

Alcoholvrije wijn is niet alleen erg lekker, maar het is ook een gezond en goed alternatief. Wijnpakketten-kopen.nl heeft de mooiste alcoholvrije wijnen zorgvuldig voor u geselecteerd. Probeer het en overtuig uzelf.

Naar boven