Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

>Wijnpakketten Frankrijk

Wijnbouw in Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Franse wijnproducenten maken al eeuwenlang uiteenlopende wijnen van topklasse. Er is geen ander land met zoveel verschillende wijngebieden. Bekende voorbeelden zijn de Champagne, Elzas, Loire, Bourgogne, Bordeaux en de Rhone. Deze wijngebieden én hun druivensoorten als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon, zijn reeds jaren een voorbeeld voor vele wijnlanden.

Combinatie van klimaat, bodem & ligging

In Frankrijk hebben ze een naam voor de combinatie van factoren klimaat - bodem - ligging van de wijngebieden. De Fransen noemen dit terroir. Deze terroir is heel belangrijk voor de wijnmaker, in sommige streken is de druif zelfs ondergeschikt hieraan. Het terroir is ook zeer divers, alle denkbare combinaties van grondsoorten zijn mogelijk, samen met alle denkbare klimaten; er is een landklimaat, een zeeklimaat en een mediterraan klimaat. De temperaturen lopen ook zeer uiteen, van koel tot zeer warm. De talrijke druivenrassen die worden verbouwd, ontwikkelen door het terroir in iedere regio een andere, karakteristieke smaak.

Druivenrassen in Frankrijk

Elke streek in Frankrijk heeft haar eigen specifieke druivenrassen, maar de beroemdste Franse druivenrassen zijn waarschijnlijk wel de blauwe cabernet sauvignon, de witte chardonnay en de sauvignon blanc. De meest aangeplante druif is de blauwe merlot, met een oppervlakte van 250.000 hectare. In tegenstelling tot veel andere landen is in veel wijngebieden in Frankrijk het gebruik van de druivenras vastgesteld. Het is wel toegestaan om een andere druif te gebruiken, maar dan mag de wijnmaker de appelation niet gebruiken. Op deze manier weet de consument wel wat hij drinkt, zo is bijvoorbeeld rode wijn uit de Bourgogne gemaakt van pinot noir, Pomerol van merlot en Sancerre van sauvignon druiven.

Franse wijnpakketten vanaf € 12,75

Bij Wijnpakketten-Kopen.nl vindt u de mooiste wijnen uit Frankrijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van een overheerlijk Merlot, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chablis, Saint-Emilion of Pouilly-Fumé wijnpakket?

Naar boven