>Wijnpakketten Italië

Wijnbouw in Italië

Italië is een van de belangrijkste wijn producerende en -exporterende landen van de wereld. Met een productie van ongeveer 53 miljoen hectoliter wijn per jaar is Italië één van de allergrootste wijnproducerende landen ter wereld. Ongeveer 18% van alle wijn die wereldwijd geproduceerd wordt is afkomstig uit Italië en 30% van alle Europese wijnen komt uit dit land. Desondanks is slechts 8% van de wijnen, die door Nederlanders gedronken worden, Italiaans.

Wijn klimaat in Italië

Doordat het land verschillende klimaten kent, koeler en continentaler in het noorden, en warmer in het zuiden, zijn er grote verschillen tussen de wijnbouw van diverse regio's. Speciale Italiaanse wijnsoorten zoals Lambrusco en Vermout zijn zo bekend, dat zeer veel mensen die weinig verstand van wijn hebben ze wel kennen. De recioto della Valpolicella (uit Veneto, Noord-Italië) en de Vin Santo uit Toscane zijn speciale wijnen. Na het oogsten worden de druiven een tijd uitgespreid op een laag stro. Door het drogen neemt de concentratie suiker en smaakstoffen in het nog aanwezige sap toe. Deze wijn zal zoet maar ook rijk van smaak zijn. In ieder deel van het land wordt wijn geproduceerd. Daardoor kan de indeling in wijnregio's van Italië samenvallen met de normale indeling in regio's van het land. Hierom worden er diverse wijnregio's onderscheiden, die op hun beurt ook weer in kleinere regio's zijn opgedeeld.

Italiaanse wijnpakketten vanaf € 12,95

Bij Wijnpakketten-Kopen.nl vindt u een mooi assortiment met Italiaanse wijnpakketten. Onze wijnpakketten uit Italië worden verpakt in een houten wijnkist gevuld met houtwol. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk Nero d'Avola, Catarratto, Nero Shiraz of Chardonnay wijnpakket?