Heeft u een vraag? 035 - 52 53 440

>Wijnpakketten Spanje

Wijnbouw in Spanje

Spanje is van oudsher één van de belangrijkste wijn producerende landen ter wereld. Gemeten naar beplante oppervlakte is Spanje het grootste wijnland ter wereld. Veel mensen kennen vooral de bijzondere Spaanse wijnen zoals Sherry, Rioja, Cava en Moscatel. De meeste wijngaarden liggen in het noorden en oosten. Een belangrijke uitzondering op deze regel is La Mancha, ten zuiden van Madrid. Dat is het grootste wijngebied ter wereld.

Druivenrassen in Spaanse wijnen

Druiven Spanje's bekendste druivenras is de tempranillo. De druif wordt gebruikt in Rioja, Navarra, Ribera del Duero, La Mancha, Valdepeñas en langs de Middellandse Zee. Andere bekende blauwe druiven zijn de garnacha, internationaal beter bekend als grenache, en de murviedro, alias mourvèdre. Witte bekende typisch Spaanse druiven zijn macabeo, albariño, verdejo en palomino. De eerste levert het fruit voor een groot aantal wijnen in het noorden en noordoosten van Spanje, de tweede voor Rías Baixas, de derde voor Rueda en de vierde voor Jerez.

Spaanse wijnpakketten

Bij Wijnpakketten-Kopen.nl vindt u een mooi assortiment met Spaanse wijnen. Onze wijnpakketten uit Spanje worden verpakt in een houten wijnkist gevuld met houtwol. Deze wijnpakketten zijn zeer geschikt om cadeau te geven aan familie, vrienden of zakenrelaties.

Naar boven